De eerste stap is om het juiste stuk vlees te nemen. Je kunt niet zomaar wat gehakt kopen en verwachten dat het goed smaakt! Het moet van hoge kwaliteit zijn, en mals gemaakt voordat het wordt opgeslagen. Als je daar geen tijd voor hebt, zoek dan naar kleine slagers die vlees van hoge kwaliteit verkopen. Dit recept maakt 1/2 kopje (125 mL) gehakt, wat perfect is voor veel recepten. Je kunt het ook makkelijk verdubbelen of verdrievoudigen als je meer nodig hebt. De onderstaande kruiden en specerijen zijn optioneel – gebruik wat je het lekkerst vindt! Peterselie, oregano, venkelzaad, komijnzaad, zwarte peper, korianderzaad, cayennepeper en kardemom zijn allemaal goede opties. Sommige mensen geven de voorkeur aan kerriepoeder in plaats van cayennepeper. Begin met één of twee, afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Gehakt kruiden is een geweldige manier om smaak toe te voegen aan je maaltijd.
Combineer het vlees en de kruiden
Doe het vlees in een kom en kruid het met de kruiden en specerijen van uw keuze. U kunt ook gemalen kruiden en specerijen gebruiken. Voeg water toe en kook onder druk Als het water onder druk kookt, zet je het vuur lager om schrokken te voorkomen. Zet de snelkookpan op het fornuis en giet het water erin. Stoom gedurende 25 minuten onder druk Zet de pan op laag vuur of zet een kleinere pan op de snelkookpan. De stoom komt langzaam uit de pan, en u ziet condensatie aan de zijkanten van de pan. Wanneer het vlees heel zacht is, na 25 minuten, zet u het vuur uit. Haal de snelkookpan van het fornuis.
Voeg meer water toe
Voeg voor extra zacht vlees nog een kopje water toe en stoom nog 5 minuten. Voeg voor extra zacht vlees nog een kopje water toe en stoom nog 10 minuten. Houd er rekening mee dat hoe langer het vlees is gekookt, hoe langer het duurt om te ontdooien. Haal de snelkookpan van het fornuis. Koel het vlees af Als u het vlees langer dan 2 dagen wilt bewaren, laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het invriest. Leg het vlees in het koude water en laat het afkoelen tot u het kunt hanteren. Je kunt het in de koelkast leggen of invriezen. Houd er rekening mee dat invriezen het moeilijker maakt om met het vlees te werken omdat het stijver wordt en meer krimpt als het ontdooit. Pas de kruiden aan
Problemen oplossen
Als het vlees te zacht en draderig is, kunt u het in een beetje water laten sudderen tot het naar wens is. Onthoud dat het vlees malser is als het is afgekoeld en bevroren. Kruid het vlees indien nodig of gebruik het opgeslagen vlees wanneer het beschikbaar is.
Als het vlees te sterk smaakt als je het voor het eerst mengt, laat het dan een paar minuten zitten, dan wordt het zachter.
Als je moeite hebt om het vlees mee te laten werken, probeer het dan niet te forceren. Probeer in plaats daarvan een ander recept of ga wandelen. Dat haalt je gedachten van het werk af en helpt je te ontspannen, zodat je beter met het vlees kunt werken.